Opstijgend vocht laten behandelen door Scorbut

Opstijgend vocht is vooral een vochtprobleem wat veelvuldig voorkomt in oudere woningen. Bij een hoog grondwaterpeil kan grondwater in contact komen met het metselwerk van een woning en omhoog trekken. Hierdoor kunnen grote problemen ontstaan, zoals vochtige muren en plafonds, vochtplekken en schimmels. Vooral schimmels wil je niet in je huis hebben. Zij kunnen namelijk diep doordringen in de materialen en uiteindelijk de constructie van de woning aantasten. Daarnaast zijn schimmels erg gevaarlijk voor de gezondheid. Vooral mensen die al een zwak immuunsysteem hebben kunnen getroffen worden door chronische allergische klachten, klachten met de luchtwegen of verergering van bestaande klachten. Het oplossen van opstijgend vocht is daarom noodzakelijk.

Wanneer komt opstijgend vocht voor?

Opstijgend vocht is voornamelijk een probleem bij oudere woningen. Dat nieuwbouwwoningen hier niet zoveel last van hebben komt door het feit dat deze woningen vanaf de jaren 80 gebouwd zijn met een waterkering. Dit is een laag folie, kunststof of roofing dat op op de eerste laag stenen van de woning wordt aangebracht. Opstijgend vocht krijgt zo geen kans om verder de woning in te trekken. Oudere woningen van voor de jaren 80 zijn niet voorzien van een waterkering en hier maakt opstijgend vocht daarom alle kans. Toch is er wat aan te doen. Scorbut heeft de nodige expertise in huis om uw je woning te verlossen van optrekkend vocht. Er zijn daarvoor verschillende mogeijkheden.

Muren onderkappen

De muren onderkappen is de meest grondige manier van vochtbestrijding, maar wel het meest effectief om optrekkend vocht tegen te houden. Uit zowel de binnen als de buitenmuur worden op het grondniveau een laag bakstenen verwijderd en alsnog een waterkering aangebracht. Vervolgens worden de bakstenen weer terug aangebracht. Voor aan de binnenzijde levert dit de nodige schade op aan het pleister- en behangwerk. Het is daarom verstandig om het onderkappen in te plannen als er reeds een renovatie van de woning gepland staat.

Injecteren van de muren

Een iets minder grondige manier kan ook door de muren te injecteren. Er worden in de voegen van het metselwerk aan zowel de binnenzijde als de buitenzijde gaten geboord op een afstand van 10 tot 15 centimeter van elkaar. Hierin wordt vervolgens een vochtwerende gel of vloeistof gespoten. Dit trekt diep in de poriƫn van het metselwerk en hardt dan uit. Op deze manier zal de gel of vloeistof ervoor zorgen dat optrekkend vocht niet meer verder kan. Ook het injecteren van de muren kan Scorbut op een vakkundig en professionele wijze voor u aanpakken. Ook kan Scorbut al je andere soorten vochtproblemen voor je oplossen.